Zichó Viktor

, , , , , , , , , ,

Így szervezzük a fesztivált – [OFF]

Biciklizünk az Alpokban valamelyik hágóra fölfele és beszélgetünk a mászóversenyekről Forintos Norbi barátommal. Egyszer csak felmerül hogy miért is nincs Magyarországon 24 órás sziklamászó verseny. Amúgy is alig van sziklamászó verseny itthon. Ugyan, miért ne szerveznénk egyet? Kezet rá, 2017-ben csinálunk egy ilyen fesztivált. Mi ketten. A kis-gerecsei kőfejtőben.

 

Jó hát nézzük, mi kell ehhez. Burucs Bálint barátomtól indultunk el, ő ismer mindenkit mászó berkekben. Mondta, hogy kössük föl a bajuszt mert ez nem lesz kis meló. Legalább fél év mire végigmegy az engedélyezés a bürokrácia útvesztőjén. Az, aki közvetlenül segíteni tud nekünk, Nagy Ervin a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület elnöke. Fogtam és föl is hívtam őt. Vagy fél órát beszélgettünk telefonon, és egyre jobban ment el a kedvem az egésztől, mikor felsorolta a szükséges engedélyeket, és hogy mennyit is ülnek ezeken általában kedvenc hivatalnokaink. Hogy 90 munkanap a határidő és akkor általában visszadobják a 89. munkanapon és kezdhetjük újra, aztán már úgyis mindegy, mert tél lesz. Jólvan, nem érdekel, megcsináljuk. Megpróbáljuk jól összerakni a kérelmet. Nem szaros marketingfogásból, hanem alapvetően a neveltetésünkből fakadóan zöld módon kívánjuk mi megtervezni ezt a fesztivált: a villamosenergia-ellátást jó lenne napelem-akkumulátor kombóval megoldani. A kőfejtőben különböző helyeken elhelyezünk szelektív hulladékgyűjtőket az újrahasznosítás reményében. Ez az ötlet lehet hogy tetszett az önkormányzatnak, nem tudjuk, de mikor kimentem a Kaukázusba, és már tűkön ültem az önkormányzati engedélyeztetés csiga lassúsága miatt, egyszer csak jött egy email. Valami HÁROM HÓNAP után jött egy email. Igen. Megkaptuk az engedélyt az önkormányzattól és DINPItől.

Jessz. Megyünk föl az Ushbára meg a Schurovskira, közben meg szervezni kell a fesztivált. Norbi iszonyat sokat vállalt ebben az időben, kb. mindent ő csinált. Még az a szerencse, hogy a kiutazásom előtt megjött a Discover Europe fotópályázaton nyert ASUS okostelóm, amit a kicsomagolás utáni 4. napon sikerült összetörnöm. Első okostelóm. Sose akartam okostelót, hisz mind tönkremegy 2 éven belül, nem megbízható, vigyázni kell rá, mint valami porcelán babára. Viszont egy hihetetlen jó dolog ha az embernek szerveznie kell. Majdnem mindent meg lehet vele csinálni.

Internet mindenhol van! Még Adishiben is, ahol 13 család lakik. Itt Tarzan WiFijét használtam.

Na jó, sok sztorit nem lövök el itt, mert még erről az 1 hónap Kaukázusról lesz egy komplett bejegyzés sorozat. A szervezés tehát folytatódott, sokat agyaltunk a szponzorokon. Sokaknak írtunk, kevesen válaszoltak. Ahogy az lenni szokott. Aztán valahogy a legjobb ötletek csak az elmúlt héten jöttek. Petzl hazai forgalmazója, a Gránit Design, Explo.hu, a Gibbon Slacklines. A Tengerszemmel nagyon sokáig folytak a tárgyalásaink, és végül meg is lett az eredménye. Számos DMM cuccot lehet majd tesztelni a fesztiválon, többnyire újdonságokat. A versenyzők számíthatnak majd valami finomságra a rajtcsomagban, ráadásul 15%-os Tengerszem utalványt is kapnak majd a résztvevők. A versenyen helyezést elért csapatok értékes nyereményekre számíthatnak a Tengerszemtől. Az Explo.hu számos Climbing Technology eszközt biztosít majd mind tesztre, mind tombolára. Éjjel ugye nagyban megy majd a mászás, tehát világítani kell. Mi nem világítjuk meg a falat sehol, ezt minden versenyzőnek, versenyen kívüli résztvevőnek egyénileg kell megoldania. Hát a Petzl majd segít ezügyben, mert hoz jópár fejlámpát a mászóknak. Azon kívül a zia se lesz probléma, mert szép adag ziát kapunk tőlük, úgyhogy lehet majd utántölteni. De ne gondolja senki, hogy itt csak mászás lesz a bányában. Hatalmas parádé lesz majd a slackisek bemutatója. A Gibbon Slacklines hazai forgalmazójának köszönhetően kijön egy nagy csapat és kifeszít egy szép hosszú hevedert a 23 karátos udvar fölé. Lehet majd lent a bányaudvarban próbálgatni a földhöz közelebb lévő slacklineokon az egyensúlyozást. A bátrabbak pedig kipróbálhatják, milyen a magasban.

Az este már váltóban fog menni a verseny szóval a csapat fele a falnál lesz, a másik fele meg pihen. A nézők és a pihenő csapattagok részére különböző mászófilmeket vetítünk majd. A projektor áramellátását reményeink szerint a nappal feltöltött akksiról szeretnénk működtetni.

Hát most ott tartunk hogy várjuk a csapatok nevezését továbbra is, augusztus 27. éjfélig lehet nevezni. Aztán nyomtatjuk a trikókat. Apropó trikók. Holnap jön a végleges trikóterv. Nagy változás nincs, leginkább szponzorok.

Ma vettem át pár cuccot a Monkeyban, amit Ervin otthagyott. Egy bitang akksis Hilti fúrót, 8 dübelt, egy komplett standot. Valójában még életemben nem találkoztam Ervinnel. Ez a mászó társadalom, hogy így, vakon simán rámbíznak ilyen dolgokat. Nem semmi ennek a része lenni. Nagyon nagyon erős a bizalom köztünk. Amit eddig más közösségekben sose éreztem.

#KisGeri24

https://www.facebook.com/events/1549259735137379/?fref=ts